Eкипажът на Porsche 911 Turbo S Tech Art показа завидни шофьорски умения и грабна първото място в генералното класиране на приключилото вчера четвърто издание на „Премиум рали София - Свети Влас 2016”.
На стълбичката до победителите на второ място се нареди oтборът на Nissan GTR Black Edition, а на трето място се класира екипажът с Audi RS7. 
По време на двудневните изпитания на писта Серес в Гърция, най-бързо време показа Chevrolet Corvette Z07, които дадоха време от 1:29.3. Изпитанието за драг на 400 м. беше спечелено от Porsche 911 Turbo S, давайки време от 10.08 сек. На първата „точна езда“ победител стана BMW7 Mansory, който даде само 41 стотни отклонение от идеалното време за преминаване. 

Над 35 отбора със суперавтомобили се включиха в едно от най-ексклузивните събития през това лято, а именно Премиум Рали София – Свети Влас Сезон 2016. В рамките на 5 дни те изминаха 1006 км и имаха изпитания на писта, драг, щафета и тематични партита в България и Гърция. Към екипажите от България се присъединиха и впечатляващите Ferrari F430, Lamborghini Gallardo, BMW M3 и др. от гръцкия клуб за суперколи 7RoadsClub.

Многобройна публика очакваше за финала конвоя от зрелищни автомобили пред хотел „Маринела“ в София. Организаторите бяха предвидили атрактивно пристигане на Rolls Royce Ghost, предоставен от дългогодишния партньор на ралито - Eurolink, който бе ескортиран от 15 пистови мотори от Sofia Riders. Стартът и финалът можеха да бъдат гледани на живо във Vbox7, благодарение на телекомуникационния оператор Макс.

Победителите в Сезон 2016 получиха лимитирана серия ръкавели от GOTO Бижутерия и Диаманти, а екипите с най-бърза обиколка и най-добро време от писта Серес ще подобрят автомобилите си с чип тунинг на стойност 1500 евро от Filos Rennsport. По време на финалната вечеря бяха представени, специално изработени за събитието от GOTO, гривни от кожа и сребро, средствата от продажбата на които ще отидат в подкрепа на благотворителната кампания на Премиум Рали София - Свети Влас за обучение на млади шофьори.