Двукратният рали шампион на България Пламен Стайков ще стартира сезона с участие в най-голямото българско рали "България", което ще се проведе от 19 до 21 май. И през тази година кърджалиецът ще се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9, с който успя да спечели националния шампионат през миналата година. 

Екипажът на "Staykov Racing - Georgia" е с ограничена програма в националния ни шампионат, като ще вземат участие само в предстоящото рали България и в рали Сливен, което е в началото на септември месец. Другите ралита, в които шампиона за 2014г. и 2016г. възнамерява да се включи, са рали "Арад", рали "Бакау", рали "Есок", рали "Сърбия" и рали "Мармарис".

През този сезон, екипажът ще се радва на подкрепата наа няколко сериозни спонсора.

През тази година Пламен Стайков и навигаторът му Давид Кварацхелиа - Давидоне ще се състезават с грузински лицензи, а за рали "България" отборът ще бъде допълнен и с още един грузински екипаж с автомобил Mitsubishi Lancer Evo 10.

"Свършихме чудесна работа при опознаването. Очакваме с нетърпение старта на ралито. Утре ще вземем участие в шейкдауна, за да доуточним автомобила", заяви Пламен.

"Конкуренцията е много силна, с много по-добри автомобили. Ако карат с добро темпо ще ми бъде трудно да се боря с тях. Мисля, че ще се получи едно доста интересно и успорвано състезание", допълни двукратният рали шампион на България.