Рали шампионът за миналата година Пламен Стайков (Mitsubishi Lancer Evo 9) смаза конкуренцията в четвъртия кръг от планинския шампионат, който се проведе край Горна Оряховица. Пилотът на Евроком Рали Тим бе най-бърз и в двата манша, като общата му преднина надхвърли 14 секунди.

Изненадващо на втора позиция остана Христо Манолов също с Mitsubishi Lancer. Третата позиция зае пилотът на АСК Джордан – Любомир Мечков (Mitsubishi Lancer Evo 9), а четвърти остана Стефан Георгиев с Ford Escort. Шампионът в дисциплината за 2014г. Любен Каменов остана едва пети.

Състезанието днес се проведе само в два манша, заради дъжда който се изсипа над трасето. Организаторите на състезанието позволиха провеждането на първите два манша, но третия така и не се сътоя, заради калта, която излезна по трасето в следствие на силния дъжд.

„Днес победите ли са всички, които успяха да завършат. Трасето е технично и трудно, а изсипалия се дъжд направи състезанието още по-трудно. Въпреки това ние успяхме да се справим по най-добрия начин и да завършим първи с доста голяма преднина. Мисля, че това състезание бе добра тренировка за предстоящото рали „Твърдица“, което е следващата седмица“, бяха първите думи на Пламен след състезанието.