Два екипажа ще вземат участие във втория кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „България“. Състезанието ще се проведе този уикенд, 17-19 юли, с център град Самоков.

Екипажите, които ще се състезават са победителите от първия кръг на рали „Твърдица-Елена“ - Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и заелите второ място Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова. 

Дни преди старта на състезанието, двата екипажа имаха възможността да опознаят трасето на рали „България“ задно с треньора Николай Николов.

Преди церемониалното откриване на 46-ото издание на рали „България“, екипажите на Hyundai Racing Trophy ще вземат участие в социална акция посветена на безопасността - „Състезания, но не на пътя, безопасността е пътят“. 

В 18:30 часа на централния площад пред кметството в Самоков, пилотите Екатерина Стратиева и Крум Дончев ще разкажат пред деца на възраст от 14 г. нагоре за особеностите при подготовка за състезания и ще акцентират на това, че безопасността е един от най-важните фактори, както при тренировки, записки, шофиране в състезателен режим, така и при карането на пътя. Участие в събитието ще вземе и ст. инсп. Любомир Рангелов – сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР - София. 

Дочо Цвятков и Линда Багерова

източник: Hyundai

По време на социалната акция ще бъде демонстриран и състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и ще се акцентира на това, че обезопасяването е много важен елемент в състезателните автомобили и професионалното познаване на колата е от огромно значение.

Хюндай i20 Coupe R1

източник: Hyundai

В този кръг от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, пилотите ще обърнат специално внимание на младите си фенове. Екипажите ще имат възможността да разкажат за своите най-ранни спомени от първото си качване на автомобил и защо са искали да бъдат професионални пилоти. 

За безопасността на пилотите и сервизирането на автомобилите Hyundai i20 Coupe R1 се грижи екип от професионални механици. Всички те са работили с професионални екипажи и състезателни автомобили от висок клас.

Представяме ви част от тях:

Теодор Николов

Професионалния му опит като рали механик започва от 2005 година. 
Работил е с:
Ясен Попов със състезателен автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9
Димитър Илиев със Skoda S2000
Петър Ценков с Opel Antara.  Участвали са в състезанията Париж Дакар и Silkway – Русия и Мароко
Христо Манолов със състезателен автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9
Григор Григоров с автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9 
Десислав Славчев  шампион по офроуд с автомобил Mercedes G class. 

Радослав Кръстев
Професионалният му опит като рали механик от 2005 година. 
Работил е с:
Ясен Попов със състезателен автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9
Димитър Илиев със Skoda S2000
Петър Ценков с Opel Antara. Участвали са в състезанията Париж  Дакар, Silkway - Русия и Мароко
Христо Манолов с автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9
Григор Григоров със състезателен автомобил Mitsubishi Lancer Evo 9
Игнат Исаев с Mitsubishi Lancer Evo 9
Антон Титов със състезателен автомобил Citroen DS3 R3