Тази събота, екипът на Hyundai Racing Trophy организира среща за феновете на моторните спортове с треньора на едномарковия шампионат Петър Гьошев. Събитието ще се проведе от 12:00 до 17:00 часа в Княжевска градина (Паметникът на Съветската армия) в град София, част от фестивала Extreme Fest.

По време на срещата, Петър Гьошев ще разкаже на посетителите в сервизния парк на HRT какви са стъпките, за да се развиват като състезатели и да постигат заслужени успехи, постигнати с умения и познания за колата и личните си качества като автомобилен пилот.

Благодарение на срещата с Петър Гьошев, всеки от тях ще придобие цялостна представа за познанията, които предоставя автомобилния спорт. Той ще представи идеята и мисията на едномарковия шампионат HRT за обучение на млади пилоти и изграждането им като звезди. Ще бъде представен и състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1, както и състезателния off-road автомобил Hyundai Santa Fe.

По време на дискусията, всеки желаещ ще може да се запише за организиран тест-драйв на състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1. Тестовете ще се проведат на новосъздадената писта "Твърдица" през месец октомври. 

На мястото, записалите се за тест-драйв ще получат професионален инструктаж и напътствия от екипа на HRT. Желаещите да се развиват като професионални пилоти в бъдеще и да бъдат част от програмата на Hyundai Racing Trophy ще получат индивидуална програма за професионална кариера в автомобилния спорт.

Екипът на Hyundai Racing Trophy организира и различни игри с награди с феновете, които ще посетят сервизния парк в Княжевската градина. В 17:00 часа ще се направи демонстрация пред посетителите на „Extreme Fest“ със състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1.

Extreme Fest се организира и провежда с подкрепата на Столична община и е част от осъществяването на инициативата „София - Европейска столица на спорта 2018 г.“, част от специалните дейности, организирани в столицата през "Европейската седмица на спорта".