Петър Ценков и Иван Маринов са напълно готови за рали Дакар 2013. Екипажът на "Рали Рейд БГ" днес изпраща състезателния автомобил Opel Antara RR, както и сервизния камион Mercedes 6х6 към последното предизвикателство за сезона - натоварването на ферибота във Франция, откъдето техниката ще поеме към Перу.

В столицата на латиноамериканската държава Лима, на 5 януари 2013 г. ще бъде даден стартът на най-голямата автомобилна надпревара в света. На старта на рали Дакар 2013 за пореден път ще застанат няколкостотин машини от всички класове.

За Ценков и Маринов, пустинният маратон ще бъде естествен завършек на един много силен спортен сезон, в който екипажът отбеляза успешни участия в международни надпревари като Silk Way Rally, Breslau и рали Мароко.

След две успешни участия в рали Дакар с ATV, Петър Ценков ще дебютира зад волана на състезателен автомобил. За Иван Маринов, това също ще е дебют в легендарната надпревара, но един от най-добрите български навигатори натрупа ценен опит през сезона и се чувства подготвен на 100% за предизвикателствата на Перу, Аржентина и Чили.

Разбира се, подготовката за надпревара от ранга на "Дакар" е важна колкото самото участие, затова Рали Рейд.БГ разчита на отлично подготвен сервизен екип - Христо Николов, Теодор Николов, Радослав Кръстев; подкрепата от страна на държавата, в лицето на Министерството на физическото възпитание и спорта и Министерството на транспорта информационните технолохии и съобщенията, както и на спонсори.