Петър Ценков се класира на девето място в десетия етап на ралито-рейд Дакар в категория АТВ, който се проведе около Копиапо до Чилесито. Българският състезател завърши с време 4 часа, 41 минути и 15 секунди, изоставайки на 26 минути след победителя в етапа Хорхе Сантамарина (Аржентина).

В генералното класиране при АТВ след десетия етап Петър Ценков е на 12 позиция, на 25 часа, 1 минута и 46 секунди след водача Алехандро Патронели от Аржентина.

Жиниел де Вийер от Република Южна Африка с Фолксваген спечели десетия етап при автомобилистите, завършвайки с време 2 часа, 53 минути и 15 секунди. Де Вийер изпревари с 4,23 минути поляка Кшищов Холовчик с БМВ, който се класира втори.

В генералното класиране води Насер Ал-Атиях (Катар), който има аванс от 12,37 минути пред испанеца Карлос Сайнс с Фолксваген.

При мотоциклетистите Марк Кома с КТМ победи в десетия етап. Времето на испанеца бе 3 часа, 6 минути и 35 секунди. На второ място, на 9,56 минути след него, се класира Сирил Деспре (Франция) също с КТМ, пише БТА.

В генералното класиране начело е Кома с 38 часа, 39 минути и 31 секунди, следван от Деспре, който изостава на 18,10 минути след лидера.