Себастиен Ожие спечели трета победа от четири старта в световния рали шампионат за 2018 г. Французинът триумфира в рали Корсика, оставяйки зад себе си От Танак и Тиери Ньовил.

Това бе втори успех за Ожие по планинските пътища на средиземноморския остров. Той му даде и аванс от 17 точки в генералното класиране при пилотите.

Ожие поведе още в петък, когато спечели три от четирите отсечки за деня. След това поддържаше внимателно аванса си и след финала заяви, че е много доволен от представянето си в Корсика.

„Петъчният ден бе наистина страхотен и именно тогава изградихме базата на тази победа. Не е лесно да контролираш темпото си вместо да даваш газ, но всичко е по-хубаво с настоящия ми автомобил”, допълни Ожие.

Танак имаше само десета от секундата преднина на второто място в началото на последния ден от състезанието спрямо Ньовил. 

Пилотът на Хюндай обаче се сблъска с проблеми в двигателя на автомобила си и бързо изостана. Все пак успя да финишира и да се качи на подиума.

Дани Сордо и Елфин Еванс водиха сериозен двубой за четвъртата позиция като през цялото време разликата помежду им не надвиши няколко секунди. Уелсецът обаче не успя да надделее над испанския си съперник.