Себастиен Ожие пропусна първата си възможност да спечели световния рали шампионат. Френският автомобилист остана на четвърто място в 56-ото рали Испания. Пилотът на Хюндай финишира за 2:34:53.9 часа и изостана на 42.1 секунди зад победителя Тиери Нювил. Белгийският състезател на Хюндай, който е петкратен световен вицешампион, записа своята втора победа за сезона и 15-та в кариерата си.

Нювил запази аванса си от петък и събота, въпреки техническия проблем в края на неделната част от състезанието. Белгиецът завършва в челната тройка за общо 50-ти път. Себастиен Ожие запази солидната си преднина пред преследвача Елфин Еванс (Великобритания) само кръг преди края на сезона, завършващ в Италия след един месец.

Французинът има актив от 204 точки начело в генералното класиране, докато Еванс от тима на Тойота е със 187 точки. Елфин Еванс е на второ място в рали Испания, на 24.1 секунди зад Нювил. Трети се нареди испанецът Даниел Сордо с Хюндай. Той изостана на 35.3 секунди зад днешния победител. Рали Италия в Монца ще се проведе от 19 до 21 ноември.