Световният шампион Себастиян Ожие приключи участието си на Рали Сардиния в Италия, след като се удари в скала и разби окачването на Ситроена си в петия етап. „Вследствие на удара със скалата, Себ Ожие и навигаторът му Хулиен Инграсия не успяха да поправят предното ляво окачване“, заяви шефът на Ситроен Пиер Будар в Туитър.

„Нашите механици ще направят всичко възможно те да започнат отново в утрешния ден“, добави той. Ожие водеше във временното класиране преди старта на етапа в Сардиния, на две точки пред естонския пилот От Танак с Тойота и на още осем от белгийския пилот на Хюндай Тиери Ньовил.

Французинът, шесткратен световен шампион, имаше крехка преднина преди днешния ден на острова, но пропадна в класирането след инцидента. Той се разби в скалата по-малко от километър от началото на етапа, увреждайки лявото предно окачване на автомобила си. Шампионът се опита да се завърне в състезанието, но скоро след това разбра, че това е невъзможно. Танак бе на второ място, на 2.8 сек зад финландския си съотборник Яри Мати-Латвала след пети етап. /БГНЕС