Световният шампион в рали дисциплината Себастиен Ожие запази лидерската си позиция след втория ден в първото състезание в автомобилния спорт за сезона Рали Монте Карло.

Френският пилот с Форд Фиеста завърши днешния ден с 15 секунди пред естонския състезател От Танак с Тойота и с една минута по-бързо от Дани Сордо с Хюндай от Испания.

Ожие завърши втори в първия етап за деня, но спечели следващия и сложи контрол върху класирането, докато норвежкият пилот Андреас Микелсен изостана днес на 17 секунди, след като спука гума в четвъртия етап от петъчния ден.

Танак изостана с цели 34 секунди след 6-ия етап днес, но в крайна сметка успя да се добере до втората позиция преди утрешния ден. Това стана благодарение и на загубената стабилност на Ожие, който не успя да се адаптира бързо към трудните хлъзгави повърхности, както и при непрестанния дъжд.

В 7-ия етап той дори остана на 7-о място, след като не успя да намери трасето и отиде в канавката, а осмият и последен за деня позволи на Taнак да покаже качества със своята Тойота Ярис.

Състезанието продължава в съботния ден с решителните етапи и завършва в неделя.