Себастиан Ожие завърши перфектния си ден в автомобилното рали Германия с победа в 17-ия етап от състезанието, която ще му позволи да стартира последния ден с аванс от 33.8 секунди срещу своя съотборник от "Фолксваген моторшпорт" Яри-Мати Латвала.

Ожие натрупа солиден аванс в маратонската 45.61-километрова 16-а отсечка, в която французинът победи финландеца Латвала с разлика от 15.3 секунди. Ожие, лидер в генералното класиране, завърши последния етап за деня с време 9:13.6 минути, докато грешна маневра забави с 1.5 секунди неговия основен съперник за победата.

"Перфектен ден за нас, щастлив съм! По-голямата част от разликата беше направена на "Панцерплат" (б.пр.- предпоследният етап), а това беше ключът към успеха ни. Настройките бяха перфектни, а освен това съхранихме успешно и гумите. Имах чувството, че ще го направим. Има обаче още четири етапа в неделя", каза Ожие след края на деня.

В същото време Латвала обясни: "Минах извън един завой към края, но не се случи нищо сериозно. Днес карах разумно и не рискувах. Искам да завърша именно по този начин"./ БТА