Тази година за пореден път Екатерина Стратиева със Ситроен C2 ще стартира в Рали Барум (25-27 август) кръг от Европейския Рали шампионат. 

"През 2008г, когато беше първият ми старт там си пожелах да стартирам тук и след 10г. Тази ще е деветата", сподели Стратиева преди старта. 

В Чехия тя ще започне с Георги Аврамов под номер 90. Обслужващия и отбор е Бако Рейтинг от Унгария. 

Екатерина Стратиева

В рали Барум ще стартират над 140 участници от 22 нации. Стратиева и Аврамов ще са единствените представители на България. Двукратната ни Европейска шампионка в категория жени ще трябва да мери сили с още 7 участнички от нежния пол. 

Иначе в надпреварата при автомобилите с предно предаване са заявени над 80 състезатели. В това издание на Екатерина Стратиева ще е изключително трудно да се бори за първото място заради здравословното и състояние през последната година. 

"Много ми е трудно, но преследвайки моята мечта и подкрепата на Георги реших да събера сили и да стартираме там. Слаба съм, не съм карала от много време, трудна ми е концентрацията и главата ми мисли малко по-бавно, рефлексите са поизчезнали.....колежките ми постоянно са на старт и са с топ автомобили.....но това няма да ме спре да дам всичко от себе си и да изживеем максимално емоцията от това Велико състезание. За мен Барум е най-техничното и специфично състезание. Изисква постоянно специално концентрацие поради многото превали, сгънати участъци и неравната настилка. Организацията е на много високо ниво а публиката е невероятна. Живея с този спорт и ние в годините успяхме да спечелим сърцата им", добавя Стратиева.  

Тази година много голяма част от трасетата са напълно нови, въпреки че носят старите имена. Етапите ще са 15. Отново се стартира късно вечерта с първия градски етап събиращ хиляди фенове. Тази година ще има и изцяло нощен етап в събота вечерта.

Плановете на екипажът Стратиева/Аврамов са след рали Барум да участват в рали Сливен. Последното участие на двукратната европейска рали шампионка в тази надпревара е през 2012 година.