Българският екипаж Тодор Славов и Добромир Филипов продължава с отличното си представяне в юбилейното 40-то рали „Босфора”. Славов и Филипов се изкачиха на 11-то място в генералното класиране на състезанието и са първи от всички автомобили с един двигателен мост. В Европейското първенство двамата варненци водят в класирането в категорията на автомобилите предно предаване и са на пето място от регистрираните за континенталния шампионат пилоти.

„Днешният ден бе перфектен за нас. Направихме много добри минавания по отсечките, като имахме няколко резултата в топ 10 на генералното класиране. С всеки изминат километър се чувствам все по-добре на макадамова настилка. В утрешния ден ще заложим на по-умерено темпо, за да запазим позицията си за Европейския рали шампионат” – заяви Тодор в сервизната зона след втория състезателен ден.

След вчерашните проблеми със застигането на по-бавни автомобили, в днешните 8 скоростни отсечки екипажът на Булбет Рали Тийм показа най-доброто от себе си. В няколко етапа, двамата българи успяха да се преборят с доста по-силни автомобили и влязоха в топ 10 на генералното класиране. Местните специалисти обръщат сериозно внимание на българите и ги определят единодушно за откритието на състезанието.

Славов и Филипов прибавиха още 7 точки в актива си за Европейското първенство за автомобили с един двигателен мост и вече имат 14.

В утрешния ден, екипажите ще трябва да изминат последните 4 скоростни отсечки. Двата етапа „Мударли” и „Баладжъ” са най-дългите в състезанието и предлагат няколко атрактивни скока.

Официалния финал на състезанието е в 15:35 часа.