От Танак (Естония, Тойота) продължи доминацията си в рали Финландия и през втория ден, с което направи важна стъпка към втората си победа в световния рали шампионат за сезона. 
Той спечели пет поредни скоростни етапа и поведе с 39 секунди на Мадс Йостберг (Норвегия, Ситроен), докато Яри-Мати Латвала (Финландия, Тойота) изостава с 44.4.

Танак не мина съвсем безпрепятствено през съботните стартове, след като получи проблем с волана в последните три етапа.

"Успяхме в течение на състезанието да направим проблема поне приемлив. Следобедът беше много труден, защото и условията бяха такива. Нормално е, защото имаше много камъни на пътя", каза лидерът.

Йостберг също не изкара перфектен ден, но донякъде си го причини сам. Решението му да сложи втора резервна гума го забави значително и това може да доведе до загуба в рали Финландия. 

Лидерът в генералното класиране Тиери Нювил (Белгия, Хюндай) не успя да навакса загубеното време и остана на десето място в класирането. Белгиецеът отново не намери сцепление заради ранния старт, но пък същото се случи и с главния съперник за титлата Себастиан Ожие (Франция, Форд). Той е седми преди последните отсечки в неделя.

Утре ралито продължава с две идентични отсечки в два етапа, покриващи общо 45.72 километра./БТА