От Танак увеличи преднината си на върха на класирането в рали Полша от световния шампионат по автомобилизъм (WRC), след като спечели слънчевия съботен етап. 
Естонският пилот на Форд преодоля най-дългия състезателен ден с 21.3 секунди аванс срещу Андреас Микелсен (Норвегия, Фолксваген), а Хейдън Падън допълни водещата тройка с още 6.5 секунди пасив (Нова Зеландия, Хюндай).

Танак беше перфектен със своята Фиеста рано сутринта, след като спечели и четирите скоростни теста и увеличи преднината си от 4.2 секунди до 18. 

В повторните завъртания по трасето Микелсен съкрати част от огромния аванс на Танак, но естонецът си го върна в последната отсечка. Лидерът е с общо време 2:05:37.2 часа преди неделния етап, когато слънцето ще бъде заменено с дъжд.

"Спокоен съм и се надявам да удържа аванса си утре. Водя от два дни насам, така че защо не? Ключът към успеха беше доброто ми движение в завоите и това, че се стараех след всяка една отсечка да увеличавам аванса си. Знаех, че в тази жега няма как да бъде лесно нито за мен, нито за гумите ми", каза лидерът в класирането./БТА