Специални мерки ще бъдат взети за осигуряване на максимална безопасност за зрителите по време на първия специален етап (SS1) в петък на рали „България”, съобщи директорът на надпреварата Георги Янакиев.

В охраната на трасето на SS1 ще бъдат ангажирани 60 полицаи, 50 жандармеристи и 30-40 служители на охранителната фирма “VIP security”.

Той сподели още, че по отношение на документите и другите изисквания на ФИА за организация на подобни състезания всичко е приключило в срок и на добро равнище.

Янакиев е сигурен, че оценката на наблюдателите от ФИА, които бяха на миналогодишното рали ще бъде защитена и сега.

Европейската рали комисия постави рали “България” в тройката на най-добре организираните ралита за 2006 г.

Представители на общините през чиято територия ще премине ралито – Долна Баня, Костенец, Самоков, Ихтиман, информираха, че подготовката вече е привършила и състезанието може да започне.

38-то рали “България” ще отбележи интересен юбилей: известният наш пилот и автомобилен деятел Райчо Сергиев ще маркира “25 години пилот на автомобил S1”. Това е автомобилът, който последен “затваря” трасето преди “нулите” и състезателите.

Райчо започна тази “дейност” през 1982 г., веднага след като прекрати кариерата си като състезател. До този момент, от 1974 г., бе спечелил титли с “Москвич”, “Лада”, “Металекс”.

Като S1 Райчо Сергиев е бил с “Рено 5”, “Шкода”, “Лада”, “Лада Самара”...

S1 на рали “България” 2007 ще бъде “Шкода”. Волана ще държи Райчо Сергиев.