Четвъртия кръг от първенство на България на затворен маршрут провел се в Пловдив завърши с пореден прикрит фаул старт в най-престижния клас, където пред очите на хиляди зрители изоставащият с точките в генералното класиране Илия Царски с Мицубиши Лансер не издържа на напрежението и потегли секунди преди да е подаден съдийки сигнал за старт на надпреварата. Царски стартира от втора позиция, след безапелационното каране на Румен Дунев отново с Мицубиши в квалификациите, който поставяйки рекорд на пловдивското трасе спечелвайки пол-позишън за голямата надпревара. Трети в стартовата решетка се нареди съотборникът на Дунев Калин Бенчев със Субару Импреса. Четвърти Пламен Камбуров, а пети Росен Даскалов с БМВ. Така поставен между двама съотборници от пред и от зад Илия Царски не издържа психически и за пореден път направи недопустимото пред очите на съдии, организатори и фенове. Секунди след това беше приготвена табела за спирането му в бокса за изтърпяване на наказанието от 15 секунди съгласно правилника. Коментатора мигновенно реагира с „Очевиден фаул-старт за Илия Царски, който разбира се ще бъде наказан...”, но няколко минути по-късно след суетене при съдиите и насатвления от органанизатора на състезанието Христо Стоилов ( собственик на Писта Драков, Пловдив) табелата бе прибрана и състезателят не бе санкционират. Рейс-директора на състезанието Цветомир Русев реагира възмутено, но бе възпрян от хора от екипа на Царски. Дунев пое водачеството въпреки фаул старта на Царски и управляваше безпогрешно своя автомобил, записа и най-бърза обиколка в самото състезание, но шест обиколки преди финала получи повреда в двигателя и рязко намали темпото, което позволи на Илия Царски да го задмине на дългата старт-финална права и да финишира първи.

Минути след финала на състезанието беше подадена контестация от отбора на Дунев Рейсинг срещу нарушаването на регламента и несанкционирането на Илия Царски, която контестация съдиите и огранизаторите не искаха да приемат и се гледаха един друг не знаейки какво да предприемат. Прецедателят на спортните комисари Стефан Чолаков и собственикът на пистата Христо Стоилов отказаха да получат определената в регламента парична гаранция, която се внася при предядяване на контестация или протест. Последните не можеха да издадат приходна квитанция за тази сума, тъй като липсваше касиер, който да направи това. Самата сума беше на три пъти променяна, тъй като никой от присъстващите съдии и комисари ( Славейков, Ст.Хаджилуков, Емил Захариев и др.) нямаше представа точко колко пари трябва да се внесат. Феновете на автомобилният спорт бяха възмутени и скандираха неутешимо срещу онези, които не спазват собствените си правила. В крайна сметка протестът на Дунев рейсинг беше приет благоданрение на оператори от Българската Нацоинална Телевизия, които предоставиха запис от три камери, където явно се вижда фаул-старта на Илия Царски. Освен това съдиите иззеха он-борд камерите на двама от състезателите, били най-близо на стартиралия с инцидент. Така всички съдии и организатори бяха принудени да признаят това което многохилядните зрители видяха, вперили поглед от трибуните и боксовете, а самите те се опитваха да прикрият, не спазвайки собствените си правила в полза на един многократно ползващ се е привилегии пилот, който в последните години загуби свойте поддръжници и фенове. След 4 часово заседание никой от спортните комисари на искаше да се подпише за отхвърляне протеста на Дунев Рейсинг при наличието на явни доказателста, при това излъчени по Канал 1. Илия Царски си замина без да дочака решението на съдийте, а последните прзнавайки за инцидента, взеха решение, че е късно за санкциониране на пилота и решиха да накажат Рейс-директора, който е отменил всоеобразното наказание по време на самата надпревара, а именно престой в бокса 15 сек.

Екипа на Дунев Рейсинг не е съгласен с това решение и ще го обжалва пред Спортния Трибунал и разбира се ще изисква да бъде свикана комисия от Министерството на Младежта и Спорта, която да инспектира огранизатора на Пловдивското състезние на Писта Дракон и всички присъствали служеби лица, който не са си изпълнили коректно задълженията.

Националният Шампионат на Затворен Маршрут продължава с Писта Велико Търново следващият уекенд.