Тиери Ньовил спечели асфалтовото рали Корсика във Франция с Хюндай и стана четвъртият различен победител в Световния рали шампионат този сезон с четвърти различен конструктор. 

Белгиецът беше близо до победата и в първите два кръга, но на пръв поглед малки грешки го лишиха от възможността да бъде претендент за челните места.

С почти една минута преднина той остави Себастиен Ожие на второто място, а вторият автомобил на Хюндай i20 с пилот Дани Сордо зае третата позиция.

Ньовил оглави класирането, след като британецът Крис Мийк се оттегли от състезанието заради проблем с двигателя. От Танак с Форд Фиеста и Юхо Ханинен с Тойота Ярис претърпяха инциденти в събота и също спряха.

Яри-Мати Латвала спечели последния супер специален етап и завърши Обиколката на Корсика на четвърта позиция. Той взе допълнителни пет точки към класирането при пилотите, където след изминалия уикенд Ожие увеличи преднината си на 88 точки.

Крейг Брийн остана единственият от тримата пилоти на Ситроен, който достигна финала, на петото място, следван от третия автомобил на Хюндай i20 с Хейдън Падън и победителя във WRC2 Андреас Микелсен с Шкода Фабиа.