Пламен Кралев се представи впечатляващо в последното автомобилно състезание от Ferrari Challenge на италианската писта Муджело, но и при двата старта получи несправедливи наказания, които го оставиха съответно на 15-а и четвърта позиция.

Кралев направи общо 34 изпреварвания и показа, че е сред най-добрите пилоти във Ferrari Challenge. Той завърши на 15-о място в първия старт и на четвърто място във втория в последното състезание за сезона.

Българският пилот беше наказан и в двата старта, а ако това не беше станало, най-вероятно щеше да завърши като победител.

В петък Пламен Кралев, носещ българската роза като лого на автомобила си, стартира от първа позиция. Веднага обаче бе наказан от съдиите за фалстарт, въпреки че стартира първи и остана първи след летящия старт.

Най-добрият ни пистов пилот получи наказание „преминаване през бокса”, след което обаче направи блестящо каране. След преминаването в бокса, Кралев остана последен, но по време на състезанието изпревари 14 автомобила, сред които и шампионът в сериите и негов основен конкурент през сезона Майкъл Кантилон.

Във вторият старт Кралев, който спечели сърцата на публиката с атрактивното си и агресивно каране, стартира от четвърта позиция, но отново получи наказание.

Този път причината бе формулирана „нерегламентиран старт и инцидент в първият завой”, като след състезанието българският пилот и техническият директор на отбора Кесъл Рейсинг Пиер Дел Дон отидоха да оспорват безсмисленото наказание.

След като отново премина през бокса, Пламен Кралев излезе на 24-а позиция. До края на състезанието той изпревари 20 пилоти и завърши на четвърта позиция. Името на българина бе споменавано най-често от коментаторите на пистата и във всяка обиколка той правеше по няколко изпреварвания, показвайки безапелационно, че е най-добрият и най-бърз пилот във Ferrari Challenge. Ако имаше още малко време до края на състезанието, с невероятното си каране Кралев можеше не само да се качи на почетната стълбичка, но и да спечели състезанието, в което доминираше над всички останали пилоти.

В неделя от 11:50 часа българско време е стартът за световните финали във Ferrari Challenge Coppa Shell. В него Пламен Кралев стартира от втора позиция, според времената си от двете свободни тренировки в четвъртък.

Победителят от това състезание получава наградата си от пилотите на Ferrari във Формула 1 – Фелипе Маса и Кими Райконен, като бившия шеф на скудерията Жан Тод изгледа днес на живо състезанието.