Супер камионът MKR Renault Sherpa, който преди месец триумфира на едно от най-престижните световни ралита – Мароко може да бъде видян до утре на на изложението TRUCK EXPO 2017 от 1 до 3 юни на летището в с. Лесново в близост до София.

Състезателният автомобил е един от най-успешните в света в момента, като спечели и първите две фази на последното издание на рали Дакар.

Renault CBH (Sherpa) 2016 Dakar edition е разработен на базата на Renault CBH 4x4 с кабина CBH 871.

Зад него стои ситуираният в Чехия екип на MKR Technologies с главен конструктор германецът Марио Крес, който работи в тясно сътрудничество с топ инженерите на Renault Trucks.

Рено Шерпа

източник: Николай Пашкуров/Gong.bg

Двигателят Renault DXI13 търпи редица модификации, има работен обем от 12,8 л, 6 цилиндъра, мощност от 1080 к.с. с въртящ момент 4700 Nm и турбо двустепенна система с максимално налягане от 5,2 бара. Максималната скорост е с ограничение от 140 км/ч. Камионът е оборудван с предна и задна ос AxleTech International и спирачки Meritor.

Отборът на MKR Technologies залага и на още един модел на Renault Trucks - Renault K520 4x4. Този рали камион също записа топ представяне на Рали Мароко 2017, като завоюва сребърния медал и второто място.

На щанда на Renault Trucks на изложението в Лесново посетителите ще могат да видят и серийните камиони от гама К за строителство и транспортни задачи извън пътя, които са в основата на състезателната машина. Те ще могат да тестват и възможностите на Renault T – Камион на годината 2015.