Офроуд рали Гърция – сериозно предизвикателство за Hyundai off-road racing team

Тежкото офроуд рали в Гърция се оказа истинско предизвикателство за всички участници. Екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team стартира втория ден на състезанието от четвърта позиция с нагласата да атакува челните места. 

В края на дългия 97 км 6-и етап тандемът с Hyundai Santa Fe T1 се пребори за третото място във временното класиране.

Високата им средна скорост и техничното каране ги отдалечи от конкуренцията и ги приближи до втория екипаж в надпреварата. Техният автомобил издържа на тежкия планински етап и им даде възможност да се борят за лидерска позиция. 

Без предвидена сервизна зона състезателите продължават със 7-та отсечка, дълга 25 км. В стремежа си да поставят по-добро време от екипажа пред тях, Иванчев и Николов развиват още по-голяма скорост и поради невнимание удрят своя Hyundai Santa Fe T1 в скала като откъсват предно ляво колело и повреждат окачването.

Заради този удар, екипажът не финишира 7-и етап и ги лиши от борбата за лидерско място, което имаха голям шанс да извоюват. Автомобилът може да се ремонтира и от Hyundai off-road racing team ще преценят дали да продължат ралито в Гърция, от което остават още 5 етапа до края на състезанието.

Допълнителна информация
ПрототипътHyundaiSantaFeT1 е с 300 к.с., 600 Нм максимален въртящ момент и 3,0-литров двигател.Окачването е койлоувъри с по два амортисьора на колело. Предавателната кутия е Н-образна 5-степенна.

Свързани материали

  • Hyundai off-road racing team в битка на офроуд ралито в Гърция Hyundai off-road racing team в битка на офроуд ралито в Гърция
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
рали

Рали

SAS banner