Смесеният гръцко-български екипаж в класа на SSV бъгитата отпадна от Balkan Offroad Rallye 2017 след катастрофа в петия етап. 

Николаос Папанастасис и Ивайло Николов са в болница, но без опасност за живота. По-тежко пострада гръцкият пилот, докато Николов се отърва с натъртвания. Дуото уверено атакуваше подиума на категорията, вдигайки постоянно темпото, преди да се случи злощастният инцидент.

Иначе, при крос кънтри автомобилите, Дончо Цанев с бъги Suzuki продължава да е на трето място в генералното класиране след като завърши трети отсечката в Странджа. Етапната победа отново бе за Франк Стенски с Mercedes, като германецът стопи преднината на холандеца Роналд Схолдерман (Toyota) до три минути.

При мотоциклетите, австриецът Беат Юен с КТМ продължава да диктува безмилостно темпо, като затвърди лидерството си с етапна победа и се откъсна на комфортните 40 минути пред холандеца Рико Ван Ден Санден (КТМ). 

В класа на ATV-четириколките, Гуидо Слаатс (Холандия, КТМ) отне водачеството в подредбата от швейцареца Пеир Мишел, след като бе най-бърз в етап 5 на Balkan Offroad Rallye 2017.

Най-бърз при камионите бе германецът Том Хоер с Tatra, но начело на генералното класиране продължава да е Леон Де Вит от Холандия с Mercedes.

В екстремния клас на Балкан Офроуд Рали етапната победа взе французинът Франк Мауро, но твърд лидер във временната подредба продължава да е сънародникът му Франк Дорел.
Във втория етап на провеждащото се паралелно Balkan Classic Rallye, лидер във временната подредба е белгиецът Грегоар Де Мевиус, след като бе най-бърз в 204-километровата макадамова отсечка. Де Мевиус надделя над доскорошния лидер Балдев Чагер от Кения, а топ 3 допълва още един пилот от африканската държава - Онкар Раи. И тримата пилоти се състезават с Porsche 911.