Жан Тод беше избран за трети мандат като президент на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА). Това се случи на генералната асамблея на ФИА в Париж между 4-8 декември.

Първият мандат на Тод започна през 2009, когато той спечели вота срещу световния рали шампион от 1981 Ари Ватанен. Французинът наследи президентството от Макс Моузли. Жан Тод беше преизбран за втори четиригодишен мандат през 2013 година, след като си осигури твърда подкрепа. Преди да застане начело на ФИА, той беше шеф на Ферари между 1993 и 2009 - периодът, в който Михаел Шумахер спечели легендарните си пет поредни световни титли. Още по-рано кариерата на Жан Тод обхваща ръководенето на Пежо от 1983 до 1993 - време, в което компанията доминираше в серии като WRC и 24 часа на Льо Ман.

Тод посети България за втори път по покана на Съюза на българските автомобилисти по-рано тази година, когато СБА отбеляза своя 60-годишен юбилей.

В общото събрание на ФИА участват 150 страни. Всички те за първи път станаха свидетели на организираната от ФИА в Париж "Зала на славата", където бяха наградени 33 автомобилни състезатели и шампиони./БТА