Завърши сезон 2016 на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. След 6 кръга Григор Григоров взе своята втора титла в надпреварата, след като триумфира и през 2015.

Тази година надпреварата премина и през Румъния и Сърбия, където спечели нови фенове.

Ето и как се представиха екипажите през тази година:

1. Григор Григоров/Даниел Миленков - след пет победи от шест старта този екипаж е убедителният шампион в надпреварата през 2016 година. С решително каране и отлични пилотски умения, както и отличното сработване между пилот и навигатор Григоров и Миленков успяха да спечелят много фенове на своя страна през този сезон. Невероятно драматично се разви 3-ият кръг на надпреварата на рали Твърдица/Елена, където в предпоследният етап Григоров успя да изпревари Христо Геров и да спечели надпреварата. Безспорно това беше и най-драматичното рали като развръзка около победата на даден екипаж.

2. Христо Геров/Йордан Йорданов - този екипаж също показа завидни качества и успя да бъде много близо до Григоров като постоянно му дишаше във врата. Не може да отречем, че Геров показа възходящата си линия спрямо 2015, като през този сезон показа издръжливостта си, както и чисто психологически качества, направи и грешки като в рали Сърбия, но си заслужи 2-ото място в генералното класиране на шампионата. Най-силното му рали беше Твърдица/Елена, където беше на крачка от успеха.

3. Симеон Симеонов/Димитър Спасов - Симеон показа сериозна промяна спрямо 2015 година, той беше сериозен конкурент на Геров и Григоров, но със сигурност заслуга за това има и навигаторът Димитър Спасов, който е врял и кипял по трасетата не само в България, но и извън пределите на нашата страна. Младият картингист кара уверено състезателният Hyundai I20 R 1. Кара равномерно във всички надпревари и очакванията към него са големи.

4. Мирослав Ангелов/Недялко Сивов - Мирослав Ангелов направи интерни представяния с участието си в езномарковия шампионат и взе третото място на изключително тежкото рали Сърбия. 

5. Станимир Стоянов/Атанас Николов - участваха в последния кръг на рали "Стари столици" в Шумен и с отлично каране заеха втората позиция, което е предпоставка за бъдещи успехи и сериозна конкуренция.

6. Мартин Коев/Калоян Атанасов - участва в последния кръг на рали "Стари столици" и беше близо като времена до призьорите,на завърши на 5-ата позиция в класирането.

7. Васил Жеков/Алекс Раева - след успеха в Румъния на рали Сибиу, Жеков не успя да направи силно рали "България", където отпадна, а след това прекрати участието си в шампионата.

8. Георги Делчев/Лазар Тевекелов - младият пилот се включи в 3-ия кръг на надпреварата на рали Твърдица/Елена, но след успешен първи ден, във втория отпадна.

Не може да пропуснем и треньорът на пилотите Петър Гьошев, който направи всичко за пилотите с ценните си съвети и доста полезна информация относно трасетата за ралитата.