Всичко в името на спорта - под това мото едно българско семейство успя да влезе в големия рали шампионат. И докато големи спонсори и рекламни договори стоят зад всеки отбор, Данчо и Иво Дечкови влагат и успяват с ентусиазъм и много труд.

Освен баща и син, двамата са партньори и в общата им страст – автомобилните спортове. Дълги години Данчо е част от рали шампионата на България като навигатор в автомобила на Данчо Данчев.

Затова и неговият син Иво отраства покрай състезателните трасета, съобщава NOVA.

Интересът му към пилотирането бил подкрепен от баща му и те се свързали с отбор с идея Иво да тренира в него.

Впоследствие обаче се зародила идеята - да има собствен състезателен автомобил. Те купили „Сеат” на старо и започнали да влагат в него часове труд и собствени средства, за да стане автомобилът конкурентен.

Докато Иво е зад волана, баща му чете записки и го навигира. Семейният тим е успешен – още през първата година стъпват на почетната стълбичка на класиката "Рали Стари Столици", а младият пилот става трети в националния "Ралиспринт" шампионат.

За пръв път срещат и съпротивата на трасето, когато на състезание във Видин се обръщат по таван. Въпреки това те продължават.

Последната придобивка за колата е нова скоростна кутия. Тя обаче дава дефект и те бързат да я ремонтират, за да могат да участват в рали Твърдица-Елена.

Скоро ще започнат и подобряване на двигателя на колата.

Въпреки че начинанието не е лесно, семейният тим е готов на всичко, за да преследва мечтата си.