Българският екипаж Екатерина Стратиева/Георги Аврамов с тяхното Peugeot 208 R2 приключи успешно рали ESOK в Турция. Състезанието предложи разнообразни условия, както и различен тип асфалт по отсечките.

От стартирали 90 екипажа Стратиева и Аврамов завършиха в общото генерално класиране на 17-о място от завършилите 59 надпреварата. 

Екипажът надгради в представянето си, след като използва рали спринт Пещера в България за подготовка. В съботния ден Стратиева кара малко предпазливо, но в неделя даде най-доброто на което е способна, за да завърши успешно надпреварата като даде пето време. Самото рали предложи разнообразни метеорологични условия - мъгла, дъжд и спокойно време.

Това беше и първо участие за екипажа в рали, част и от надпреварата за Балканския рали трофей. Те спечелиха и първи точки за ERT2 - 15 плюс 1 бонус от втория ден на състезанието. 

"Много добре организирано състезание, използвахме го за подготовка за предстоящите ни участия в Европейския рали шампионат - в Италия, Чехия и Унгария. Използвахме надпреварата и за подготовка за българските ралита - България и Сливен, където ще участваме. Доволни сме, тъй като 17-ото място в генералното класиране е сериозен успех от стартирали 90. Благодаря и на партньорите ни, които стоят зад нас в тези трудни времена", коментира Стратиева пред Gong.bg.