Шестима души са ранените след инцидента по време на третия манш от първия кръг на планинския шампионат Мемориал „Валерий Великов”. За щастие ранените са без опасност за живота. Двама от тях остават за лечение в болницата и ще бъдат под лекарство наблюдение.

Ето и подробности от изявлението на дирекцията на планинското състезание Мемориал "Валерий Великов":

Днес, по време на третия манш от първия кръг на планинския шампионат Мемориал "Валерий Великов" към 14.45 стана инцидент по трасето на надпреварата. Състезателен автомобил с номер 12, управляван от Николай Георгиев излезе от трасето и влезе в публиката.

Състезанието беше прекратено. Веднага от старта тръгнаха две линейки, а на тел. 112 към 14.47 часа е известено за инцидента и от МБАЛ тръгват също линейки от Центъра за спешна помощ в Шумен. Пострадалите шестима човека са откарани в болницата в Шумен, където им е оказана първа помощ. На мястото на инцидента отидоха директорът на състезанието Димитър Георгиев и спортният директор Васко Христов.

Заместник-областният управител Шаренков също бе на мястото и в болницата, за да види пострадалите. Заедно с директора на ЦСМП д-р Илиев дадоха изявление пред медиите.

Шестимата пострадали са без опасност за живота, но с различни контузии. Двама от тях остават за лечение в болницата и ще бъдат под лекарско наблюдение.

Пострадалите са:
И.Н. на 37 г. от Горна Оряховица с контузна рана на главата, която е обработена от лекарите и той няма да остава в болницата.
К. Ц. на 30 години от Горна Оряховица със счупена дясна подбедрица, който ще остане за лечение в Шумен.
Е.И на 43 години от Шумен с фрактура на лявата подбедрицата, който също остава за лечение.
К.Н. на 52 години от Стара Загора с охлузено коляно, който беше освободен от болницата след обработка на раната.
Л. Й. на 23 години със счупена костица на лявото ходило, която също е прегледана и обработена от лекарите, но не е останала в болницата.
Още едно момиче - Десислава от Шумен е отишла в болницата, но е освободена.