Потърсихме пилота Григор Григоров, за да си поговорим с него какво прави по време на карантината, както и за неща, които би споделил с читателите на Gong.bg извън спорта. Какви са хобитата му и какво пожела на читателите на сайта вижте в следващите редове.

- Кога се запали по моторните спортове?
- Още от дете имах влечение към автомобилите и най-вече мотоциклетите. Няма да забравя как всяка събота с баща ми ходихме до Историческият музей, кв. Бояна, за да погледаме момчетата с пистовите мотори. Но всичко се промени след като се запознах с Димитър Илиев и направих тренировка с него. За първи път сядах в кола със спортни седалки, 6-точкови колани и ролкейдж. Не мисля, че е възможно едно 15-годишно дете да не се запали от това по спорта.
 

Григор Григоров

източник: Нова Броудкастинг Груп

- Каква храна харесваш?
- Като цяло не съм изобщо претенциозен за вида храна, единствено съм взискателен за качеството на продуктите. Бих се нарекъл кулинар, защото обожавам да готвя и да експериментирам с различни рецепти в кухнята. Специалитет са ми месата и гарнитурите към тях. От скоро се опитвам да правя и десерти, като цяло крем карамелът ми си заслужава да се опита!

- Любима напитка?
- Банално, но факт – вода. Не мога да се сетя за нещо по-освежаващо от студена глътка вода. Разбира се не може да се пие само една напитка постоянно и разнообразявам с чаша бира или джин с тоник през лятото, а почти всяка сутрин, късо и ароматно кафе.

- Играеш ли електронни игри?
- Преди време дори прекалено. Имах период в който в продължение на 6 месеца прекарвах средно по 3-4 часа на ден пред компютъра, за да развивам героя си в World of Warcraft. Това време отмина и сега доста рядко играя игри. Последната за която се сещам е X Plane 11 – авиационен симулатор, тъй като една от най-големите ми страсти е авиацията. Не съм запален по симулатори с автомобили, защото до момента не съм играл нито един реален. Да, дава ти обща представа за трасето, ако ще караш на писта, но за рали е почти безмислено, освен в случаите в които искаш да пробваш нов елемент за записката.

- Ако да, коя е любимата ти?
- X Plane 11, Richard Burns Rally, World of Warcraft

Григор Григоров

източник: ENEKOD

- Какви филми харесваш?
- Почти всички, освен мюзикъли и анимации. Категорично в топ 3 са: Batman, Harry Potter и Iron Man.

- Каква музика харесваш?
- Отново почти всякаква, зависи предимно от настроението. Със сигурност не съм от тези, които не си свалят слушалките от ушите. Често предпочитам да не слушам музика и да карам без включено радио в колата, значително по-приятно и успокояващо ми е.

- Хоби?
- Хмм… да беше едно! Обичам да готвя, да карам колело, мотор, да се разхождам в гората, да играя тенис, голф и постоянно да уча нови неща.

- Какво цениш най-много в приятелите си?
- Че ме приемат такъв какъвто съм, че са честни и откровени, че са винаги зад мен и мога да разчитам на тях.

- Какво те мотивира?
- Крайната цел, а по пътя към нея основен стимул ми дава конкуренцията.

Григор Григоров

- Имаш ли си талисман?
- Не, не съм вярващ, суеверен и не вярвам във свръхестественото. За мен хората които целуват талисманчето си преди да направят нещо опасно или много важно за тях, прехвърлят отговорността за тяхното здраве и успех на нещо свръхестествено, което да бди над тях, а това пък от своя страна води до намаляване на обременеността на субекта и до по-доброто му представяне, до момента в който не се прехвърли границата. Тогава физичните закони са едни и същи за всички. Както казва един от най-известните астронавти и командир на ISS, Крис Хадфийлд „Нито един астронавт, отправящ се към Космоса, не го прави със стискане на палци. Това не е начинът да се справим с риска.“

- Любим цвят?
- Сив, тъмносиньо и бяло

- Любима марка автомобил?
- Porsche, Lamborghini и Volvo

- Съвет или пожелание към читателите на Gong.bg?
- Да бъдат здрави и да спазват мерките за безопасност. Нищо вечно няма, и това ще мине, но нека да е с по-малко заболели, съответно и жертви. Четете Gong.bg и без да се усетите, скоро отново ще пиете Мохито на плажа с приятели!