След изминати седем състезателни етапа и удар в скала, екипажът Цветомир Иванчев/Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team приключи своето участие на офроуд рали Гърция.

Решението е взето, защото ще отнеме много време да се ремонтира колата, а тандемът се бори за лидерска позиция.

Целта на Иванчев и Николов с Hyundai Santa Fe T1 е да защитят титлата си на Източноевропейския офроуд шампионат, което имат шанс да направят на останалите от сезона състезания.

В съботния ден, екипажът се движеше трети във временното класиране на своя клас като се бореше за второто място, до което бе много близо. Поради висока скорост и невнимание се удрят в скала и повреждат автомобила си, което е причината за приключването на състезанието за тях.

Всички участници на ралито в Гърция го оценяват като най-тежкото и трудно офроуд рали от сезон 2017. Много състезатели от световен клас също отпаднаха, заради сложността на планинските трасета.

Днес останалите рали тандеми трябва да изминат последните три етапа от състезанието, а церемонията по награждаването е предвидена за 16:00 ч в град Лерин.

От Hyundai off-road racing team уверяват, че състезателния Hyundai Santa Fe T1 ще бъде ремонтиран бързо и ще започнат подготовките за следващото рали от Източноевропейския офроуд шампионат.

Това ще бъде третия кръг, който ще се проведе в Русе, България, от 21 до 23 юли.