Днес е първият състезателен ден от провеждащото се в Румъния рали "Трансилвания" 2018, първото от календара на TER (Tour European Rally) шампионат. Отборът на Grigorov Racing Team ще вземе участие с Peugeot 208 R2, с екипаж Григор Григоров/Йордан Йорданов.

Опознавателните дни на ралито са протекли добре и безпроблемно според екипажа. Пилотът е доволен от неговата нова записка, доста по-описателна и подробна от предишната. Григор споделя и за динамичната смяна на темпото и вида на отсечките - от бърз, неравен, пренаситен с фракции етап до такъв с перфектно асфалтиран път, с превали и скрити завои.

За разведряване на конкурентните отбори, традиционно за ралито е провеждането на кулинарно състезание между пилоти преди официалната церемония по откриването. Григоров и колегите му Йоаким Вагеманс и Раул Бадиу са сформирали страхотен отбор и дори са завоювали трето място с кулинарните си умения!

Съботният ден стартира в 9:00 ч. с шейкдаун, предназначен за последни тестове и промени по автомобила. Тази тестова отсечка ще е и първият досег на българския екипаж до румънските етапи с бързо темпо, където ще имат възможността да настроят автомобила според предстоящите трасета. Следват четири състезателни отсечки с обща дължина 66,87 км. и общо записали се цели 106 отбори.

Григор Григоров: "Всичко върви чудесно. Доволен съм от новата ни записка и с Йордан се сработваме прекрасно. Надявам се да бъде едно хубаво състезание със силна конкуренция, която никога не е в излишък. Очакванията за съботния ден са за премерено и успешно пилотиране на добре настроени автомобил."