Трикратната европейска шампионка в рали дисциплината (2014, 2015, 2018) Екатерина Стратиева оповести навръх 8 март - Международния ден на жената, че ще се състезава и тази година в Европейския рали шампионат. 

Тя се надява да се включи максимално бързо в шампионата като отново ще кара с познатата машина - Peugeot 208 R2.

"С навигатора Георги Аврамов ще караме с нашето Пежо 208, въпреки че вече новите генерации автомобили с предно предаване превзеха трасетата, но това не значи, че при възможност не бихме пробвали нещо ново. Надявам се, отново френският отбор - Сентелок, да ми подаде ръка и нашето партньорство да продължи и занапред. Все пак през 2019 и с наша помощ, следствие на призово класиране в ERC3, спечелиха титлата при отборите", коментира специално за Gong.bg Стратиева.

В програмата на екипажа влизат Rally di Roma Capitale от 23-ти до 25 юли, както и участие в рали Barum Czech Rally Zlín, което е 5-ти кръг от шампионата, а Стратиева ще стартира там за 12-ти път. Няма как да не споменем, че българката е почетен гражданин на града. При възможност те ще участват и на Azores Rallye, което е от 6-ти до 8-ми май.

"В календара ни е заложено рали Барум, което мисля, че е излишно да казвам имайки предвид историята ми на това рали. През 2018 станах почетен гражданин на гр. Злин и с удоволствие ще се върна в къщи", добави тя.

През 2020 ралито отпадна от календара на Европейския шампионат поради пандемията от коронавирус, която властваше из Европа и света.

Стратиева продължава партньорството си с Петрол като двете страни запазват дългогодишна традиция.

Шампионката се надява през тази 2021 година планирането и осъществяването на програмата за ралитата да бъде малко по-лесно спрямо предходната година, когато беше много трудно, което допълнително затрудни екипажа.