Трикратната европейска шампионка при дамите Екатерина Стратиева и нейният навигатор Георги Аврамов ще участват в рали Твърдица-Елена, първи кръг от националният шампионат за тази година.

За Стратиева това ще бъде втори старт за този сезон след неуспешното участие в рали Златибор, а планираното участие в рали Ди Рома Капитале не се реализира.

Свързахме се с нея, за да разкаже как се чувства преди участието си в българско рали, където феновете на рали спорта ще могат да се насладят на пилотирането ѝ.

"Честно казано нямам очаквания, ако може така да кажа, защото последните месеци толкова много очаквах и тръпнех за предстоящите състезания, но видях, че животът е непредсказуем и винаги може да ни изненада... Кога с Covid, кога с нещо друго. Бяхме напълно готови за рестарта на европейския шампионат в Италия, но дни преди да излезе стартовия списък се наложи да отменим нашата заявка поради лични причини", коментира тя за Gong.bg

"Отидох в Сърбия щастлива, че най-накрая ще карам, но...за съжаление лош късмет и малки проблеми с колата съвсем в началото прекратиха участието ми с Ангел Башкехайов, защото моя навигатор Георги Аврамов беше възпрепятсван. Насочих цялата си енергия към втория кръг на ЕРШ в Латвия, но отново се разпаднаха нещата заради вируса и това, че България е в червения им списък. С нежелание се наложи да приема факта, че е много рисково и...така стигнахме до Твърдица, която е предната седмица", добави тя.

"Все още ме е страх да приема, че ще сме там, но се радвам, че ще направим старт след толкова голяма пауза на състезания в България. Повече от 50 % от отсечките са непознати за мен, но така ще е по-интересно и ще съм по-концентрирана. В България разчитам на Моторспорт Академи за подръжката на колата, надявам се, че колата е готова и ще имам отново доверие в нея, защото това е най-важното. За международните участие съм част от френския отбор Сентелок, който е част от Пежо спорт и определено много неща научих. Благодаря на нашите партньори, които въпреки не много приятните последни месеци ще са с нас. Надявам се да зарадвам публиката с нашето завръщане в България", каза още Стратиева.

За последно Екатерина Стратиева стартира в рали Твърдица през сезон 2011, когато завърши на шесто място в генералното класиране на състезанието. Екипажът на Астра Рейсинг ще стартира с добре познатото Peugeot 208 R2.

Рали Твърдица ще се проведе на 7 и 8 август 2020.