Автомобилният спорт и многобройните му разновидности е имал за цел през годините да създава и подготвя млади автомобилни таланти. Едно от откроените имена в спорта ни e това на Денис Станчовски, упорит и амбициозен пилот, който през изминалия сезон 2018 завоюва шампионската титла в едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy, както и в класа си RC5.

Денис Станчовски започва спортната си кариера на 16-годишна възраст през 2017 г. като най-младия пилот в Българския рали шампионат, взимайки участие във всички кръгове с автомобил Hyundai i20 Coupe, а в края на дебютната си година постига втора позиция в клас RC5 и класирането на Hyundai Racing Trophy. През двете години, в които е активен състезател, Денис се включва и в международни надпревари – Румъния, Словения, Хърватска и Турция. В края на 2018 г. е носител на купата за млади пилоти „Тодор Славов“.

Талантливият тийнейджър от Панагюрище има сериозни планове през настоящия сезон 2019, които са свързани със закупуване на изцяло нов автомобил от клас R2, наложил се изключително бързо през последните години в България. Програмата на Денис е да покрие състезанията от Националния рали шампионат, както и кръговете на Балканския рали трофей. Новост при Денис е, че той ще се довери на нов навигатор до себе си.

През сезон 2019 Станчовски ще получи шампионска подкрепа от автомобилния състезател Крум Дончев, а именно сервизния автомобил на отбора, който дълги години е бил неделима част от Дончев-Спорт и ги е следвал във всяко предизвикателство.

Дончев би искал да призове хората, които са свързани с автомобилния спорт да последват този пример и да подкрепят с каквото могат младостта, тъй като според него именно те, младите, са техните последователи и е съвсем естествено да стимулират продължението на спорта, който винаги са обичали и ги е обединявал.

"Очаквам един силен и вълнуващ старт на сезон 2019, както за мен, така и за целия екип. Целта ни бе да изкачим стъпало по-нагоре закупувайки нов и по-бърз автомобил, с който да постигнем по-високи резултати и успехи. Ще ми е нужна добра подготовка и бързо адаптиране към автомобила, за да покажем потенциала и на трасето. Плановете ни през годината са участия във всички кръгове на Националния рали шампионат, както и тези от Балканския рали трофей. Също така искам да изкажа благодарността си към Крум Дончев и целия му екип, които предоставиха специализирания сервизен камион, служил и помагал за успехите във всяко състезание през годините. Радвам се, че има добри хора като Крум, които дават всичко от себе си и винаги са подкрепяли автомобилния спорт", коментира Станчовски.