Димитър Илиев и Янаки Янакиев (БТК-ADSL Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9) спечелиха първите три скоростни етапа днес, с които започна класическата част от рали Твърдица. Двамата имат общо време след 30.6 състезателни километра 25:13.1 минути, следвани на 8.7 секунди от състезателите на АРТ Рейсинг Пламен Стайков/Слав Ландов (Мицубиши Лансър Ево 9).

На третата позиция са шампионите за тази година Крум Дончев/Румен Манолов (Приста Ойл Рали Тим, Пежо 207 S2000). Те изостават с 22.0 секунди. На отсечката Чумерна 1 (6.76 км) Митко Илиев изпревари Пламен Стайков с 0.7 секунди, трети на тази отсечка са Петър Гьошев/Димитър Спасов (Престиж Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9). Това е екипажът, който е в директен спор с Димитър Илиев за третото място в генералното класиране тази година, след като още в Сърбия шампионската титла и тази на първият подгласник бяха спечелени съответно от Дончев и отпадналите вчера след етапа Детелината Ясен Попов/Дилян Попов (М-Тел Рали Тим, Мицубиши Лансър Ево 9).

„Нямаме разговорно устройство”, каза преди старта на Чумерна пилотът на шуменския клуб Стари столици Емил Денев (Рено Клио Спорт), на навигатора ще го заболят ръцете да показва завоите”, пошегува се Прокурора от Велико Търново. По-късно в третата скоростна отсечка двамата прекратиха участието си, очевидно заради проблемите за връзката между двамата състезатели.

Днес сутринта времето е идеално да автомобилно състезание, а публиката, която от вчера насам се увеличава по скоростните отсечки, най-после има своето състезание. Да припомним, че по различни причини след рали България не е имало пълно автомобилно състезание от шампионата на страната, а възловият кръг бе в Сърбия в края на миналия месец.

В третата отсечка от ралито - Девина 1 (13.06) Илиев/Янакиев взеха третата си победа в рали Твърдица, като този път се наложиха над Крум Дончев/Румен Манолов с 4.1 секунди, трети, на 5.4 секунди са Стайков и Ландов. Кърджалията има особен афинитет към това състезание, в което задължително се представя силно, независимо от нередовното участие в шампионата. Това се показа в 4-ата отсечка, която Стайков взе с аванс от 0.6 секунди пред Илиев и сви разликата два етапа преди финала на ралито до 8.7 секунди.
Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.