Победителят в Рали България 2007 Димитър Илиев заяви пред Дарик радио, че след първия ден от надпреварата единствено е трябвало да поддържа натрупана в първите отсечки преднина.

„Състезанието тръгна добре за нас. В съботните отсечки натрупахме голям аванс пред нашите конкуренти, след което трябваше просто тактически да поддържаме дистанцията, за да не им позволяваме да ни доближават прекалено много.”

Запитан за трите оправени контестации за нерегламентирани елементи в колата на Митко Илиев, които бяха отхвърлени от организаторите, победителят заяви:

„Малко съм учуден от реакцията на моите колеги, въпреки че в регламента на всяко едно състезание е записано, че ако някой се съмнява в нещо, може да го провери. Това е като допинг пробите в другите спортове.

„Аз през цялото време бях напълно спокоен, тъй като знам, че колата ми е на 100% чиста. След края дойдоха да ме поздравят, но се чувствам леко обиден, защото и на трите екипажа, които подадоха контестация срещу мен съм помагал и до ден днешен съм готов да помагам с каквото мога. Малко ми е странно защо така се получи.”

Димитър Илиев е първият български пилот след Илия Чубриков през 1971 година, който печели Рали България.