Димитър Илиев и Янаки Янакиев завършиха днес подготовката си за Рали България, след като направиха последните записки от етапите на предстоящото през следващите няколко дни състезание.

През късния следобед спортната Skoda Fabia S2000 на екипажа премина успешно технически преглед и се очаква утре, преди официалното откриване на ралито, Митко и Янаки да направят с нея няколко преминавания на шейкдауна.

Същинската надпревара за всички участници ще започне в петък сутринта, като за първия ден от ралито са предвидени четири скоростни отсечки. През съботния и неделния ден в програмата са заложени още десет скоростни изпитания, като са включени и класическите трасета около язовирите Белмекен и Батак, които са на височина от над 1 500 м от морското равнище. Навсякъде около трасетата на ралито от няколко дни може да се усети неповторимата атмосфера на един такъв бензинов празник, чиято кулминация тепърва предстои.

По-рано днес всички участници от Световния рали шампионат заеха местата си върху асфалтираната част на летище Долна баня, върху което е изграден сервизния парк на състезанието.

За съжаление българските отбори бяха принудени да установят боксовете си върху тревните площи, които не бяха предварително изравнени и подготвени за това от организаторите. Много от родните пилоти недоумяваха как механиците им ще обслужват състезателните автомобили, ако се сбъднат прогнозите за дъжд през уикенда.

Въпреки всичко, Митко и Янаки гледат съсредоточено напред и очакват да премерят сили с останалите екипажи от цял свят. Официалното откриване на Рали България ще започне утре от 18:30 часа на стадиона в град Самоков, като екипажът на VIVACOM Rally Team ще премине през стартовата арка с номер 46.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.