Пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 Evo записа втора поредна победа в националния планински шампионат в „Раховец-Лясковец“. Ангелов триумфира и в „Осогово“ преди две седмици, а миналата седмица спечели рали-спринт „Дряново“. Така поведе и в трите водещи шампионата в страната – рали, рали-спринт и планинско. Екипът на Петър Гьошев от MSA, който отговаря за техническото обезпечаване на пилота, успя да адаптира успешно настройките на рали колата за изкачването в дългото 3,1 км планинско трасе.

В събота най-бърз на тренировките бе Пламен Камбуров с Mitsubishi Lancer Evo 9 от освободената група НС1, а на 0,9 сек зад него остана Ангелов, който е в рали класа и хомологирани автомобили RC2. Трети бе Искрен Веселинов с Honda Civic от НС4 на 7,2 сек.

Ангелов взе първия манш в неделя с 2:05,2 мин и 0,2 сек пред Камбуров, а Веселинов остана на 8 сек. Във втория Камбуров отпадна от състезанието в резултат на удар, а Ангелов спечели манша с 1,9 сек пред Веселинов, давайки време 2:09,7 мин. В третия манш пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ записа минаване с 2:06,7 мин и на 4,9 зад втория Косю Йорданов с Renault Megane Maxi от група НС3, останал втори и генералното класиране на състезанието – на 17 сек зад Ангелов.

„Ще преследваме и тази титла. Доволен съм от времена в маншовете. За разлика от „Осогово“, където нямаше как да се мерим по скорост с освободените от хомологация коли, тук трасето бе по-спънато и затова времената ни близки и конкурентни“, коментира Ангелов.

Следващият кръг от планинския шампионат е на 10 октомври в Сливен. А преди това на екипа предстои участие в рали „Стари Столици“ в Шумен на 19 и 20 септември, след което рали „Сърбия“ на 3 и 4 октомври.