Пилотът на Уилямс Фелипе Маса изрази мнение, че Роберт Кубица не бива да се състазава в Световния рали шампионат (WRC). Полякът прекрати принудително кариерата си във Формула 1 след инцидент в началото на сезон 2011. Тогава след своята катастрофа той получи сериозни травми по дясната си ръка, в следствие на които спря да чувства пръстите си.

"Кубижа е чудесен пилот, но не мисля, че постъпва правилно в момента. Ралитата не са неговото нещо. Не съм го виждал от инцидента, той изчезна от Формула 1 и премина в Световния рали шампионат. Там обаче виждаме, че той катастрофира непрекъснато. Това състезание също е трудно за него. Може би трябва да потърси някакви други по-леки серии", коментира Маса, чието място във Ферари преди време бе застрашено именно от поляка.

"Знам, че той много искаше да се завърне въпреки травмите. Може би, ако не беше станала онази катастрофа, той щеше да заеме моето място във Ферари. Роберт има прекрасни качества и заслужава да кара за топ тим. Сега обаче може би трябва да пробва да стане шампион в състезание, различно от Формула 1 и WRC", каза още бразилският пилот на Уилямс.