Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) остана на втора позиция след днешното състезание във Велико Търново, което е втори кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Противно на метеорологичните прогнози, днес времето бе слънчево и топло, което позволи да се проведе нормално състезание.

В първия манш пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ стартира от втора позиция, на която остана след вчерашната квалификация. Още в началото на състезанието пловдивчанинът зае първата позиция и остана на нея до показването на карирания флаг. В този манш той записа и нов рекорд на трасето - 1:15.609 мин.

Във втория старт за деня двукратният шампион на България стартира от първа стартова позиция, след спечеления първи манш. Косьо водеше колоната до предпоследната обиколка, когато пистовият ремък на неговия автомобил се скъса и той трябваше да прекрати участието си. Така след събраните точки от първия манш и най-бързата обиколка, Маршавелов се нареди на второто стъпало на почетната стълбичка./БГНЕС