Лидерът в Световния рали шампионат Тиери Нювил беше откаран в болница, за да му бъдат направени профилактичен медицински преглед, след като попадна в катастрофа на Рали Чили.

От отбора му Хюндай обясниха, че белгиецът се е отървал без сериозни контузии, след като колата му многократно се е преобърнала в осмия етап от състезанието в предпоследния ден. Нювил дрифтира с предни гуми на завой и се удари в купчина пръст, което извади автомобила от равновесие и го преобърна.

Пилотът и неговият навигатор Никола Гилсул излязоха от колата без чужда помощ и изчакаха да дойде медицинския автомобил.

"Високоскоростният характер на катастрофата ще попречи на екипажа с номер 11 да продължи в Рали Чили до края на уикенда", добавиха от Хюндай днес.

Нювил стартира състезанието с 10 точки преднина пред актуалния шампион Себастиен Ожие след шест кръга от сезона, като се движеше в днешното състезание на 3-о място към момента на катастрофата.

Ожие, който е шесткратен световен първенец, в момента е на 2-а позиция в днешния старт. Начело е естонецът От Танак от Тойота, чиято преднина пред французина е едва на 34.6 секунди. /БТА