Българският пилот Павел Лефтеров постигна победа във второто състезание от петия кръг от Европейските серии GT4 на пистата "Нюрбургринг" в Германия.

Свободните тренировки преминаха много успешно, а Павел Лефтеров направи добро каране. В първата от тях той постигна и най-доброто време в своя клас. На втората сесия българинът постигна трето време в клас АМ (аматьори). Двете квалификации му отредиха 10-та позиция на стартовата решетка и в двете състезания днес. В първото Лефтеров беше наказан за по-ранно излизане от задължителния пит-стоп с хилядни от секундата. Това му коства челната позиция, която бе заел преди спирането.

Въпреки това, с отличното си каране на хлъзгав терен, той се качи на подиума, заемайки третото място. 5,55 минути преди края състезанието беше прекратено поради гъста мъгла. Минути след края, при официалното оповестяване на времената и спечелените точки, стана ясно, че получилият първа награда пилот в клас АМ (аматьори) е всъщност PRO (професионалист) и така крайното класиране за българина в първото състезание е второ място при аматьорите.

На второто състезание Лефтеров стартира 10-ти и след първата обиколка вече беше 6-ти. Преди задължителния пит-стоп беше 5-ти, а след излизането от него с всяка една обиколка скъсяваше дистанцията с водача Карстен Струве с Porsche Cayman. До края на състезанието не само стопи разликата от 18 секунди, но и финишира с повече от 2 секунди преднина. Последният, шести кръг от Европейските серии GT4 ще се проведе на 3-ти и 4-ти октомври на пистата "Мисано" в Италия./БТА