Победителите от 2009 г. Крум Дончев и Петър Йорданов завършиха втори в тазгодишното 41-о издание на рали „Хърватия “. Това им позволи да поведатв генералното класиране за Европейското рали преди последния старт в Австрия.

Надпреварата с център град Пореч се проведе в периода 2-4 октомври 2014 г. , като в първия ден се състоя Шейкдаун, за последни настройки по автомобилите, а по-късно през деня и церемониалният старт, който даде началото на ралито. На следващия ден екипажите бяха изправени пред 8 скоростни отсечки, като в третия етап екипажът на Глобул Рали Тийм спука предна лява гума, и се наложи в етапа да бъде сменена. Крум и Петър увеличиха темпото си и спечелиха всички оставащи 5 отсечки за деня.

В последния ден оставаха 6 скоростни етапа до края на надпреварата. Глобул Рали Тийм нямаше технически проблеми по своя Форд Фиеста Р5 и завърши успешно на втора позиция.

„Беше много трудно състезание. Съжалявам, че не премина по начина, който очаквахме,тъй като по време на третия скоростен етап спукахме предна лява гума и се наложи да я сменим в отсечката. Пътят бе много тесен и нямаше къде да я сменим и изгубихме изключително много време, близо 5 минути, след което се наложи да увеличим темпото си. Щастливи сме, че взехме максимума точки за купата на Европа, която е основната ни цел. Предстои ни последният кръг в Австрия, за което състезание трябва да бъдем изключително подготвени. Състезанието е идния месец (06-08.11)”, каза Крум Дончев след края на състезанието в Хърватия.