Крум Дончев и Петър Йорданов с Пежо 207 S2000 постигнаха първо време в суперспециалния етап Детелината, с който бе даден фактическият старт на Мабанол рали Твърдица 2011.

Според програмата на 7-ото издание на надпреварата, отсечката бе първата и единствена за началния от двата състезателни дни.

Мабанол рали Твърдица 2011 е седми, финален кръг от българския шампионат. Надпреварата бе официално открита на централния площад в града в 13:30 ч. Впоследствие състезателните екипажи имаха престои в сервизния парк, откъдето се насочиха към старта на суперспециалния етап Детелината (2,16 км).

Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов от GLOBUL Rally Team се справиха успешно с отсечката за 1:22.9 мин. Този резултат им отреди първата временната позиция в състезанието.

"Справихме се със суперспециалния етап. През втория ден от Мабанол рали Твърдица – неделя (9 октомври), ни предстоят други три скоростни отсечки, които ще преминем по два пъти. Степента им на сложност е доста висока, а допълнителен решаващ фактор за резултатите ни могат да се окажат климатичните условия. Очакваме предизвикателството с нетърпение", заяви Дончев.

За участниците в Мабанол рали Твърдица 2011 утрешният ден ще започне в 9 ч. с престой в сервизната зона. Стартът на първата отсечка пък е от 9:41 ч.