Екипажът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев/Петър Йорданов започна опознаването на специалните етапи, съставляващи Мабанол рали Твърдица (8-9 октомври 2011 г.). Надпреварата е седми, последен кръг от българския рали шампионат за настоящия сезон.

По програма Мабанол рали Твърдица ще се състои от два състезателни дни. Надпреварата ще стартира официално в събота (8 октомври) с церемониален старт, който ще бъде последван от суперспециален етап. През втория състезателен ден – неделя (9 октомври), екипажите ще преминат още три скоростни отсечки по два пъти.

Състезанието се предшества от регламентирани опознавателни тренировки на трасето. Те започнаха тази сутрин – петък (7 октомври), като преди да потегли пилотът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев разясни характеристиките на скоростните отсечки:

„Промени в конфигурацията на етапите в сравнение с миналата година няма. Това обаче са едни от най-техничните отсечки в цяла България, а положението би се усложнило още повече, ако завали. Започва се със суперспециален етап в пределите на града. Първата отсечка от ден 2 е равнинна, бърза и сравнително широка. Със следваща вече навлизаме в същинското рали – тя е тясна, неравна и отново много скоростна. Третият етап доста натоварва автомобилите, тъй като 85 % от него са в спускане. Отсечките от ден 2 се преминават по два пъти.”

Рали Твърдица е последен старт от българския рали шампионат за сезон 2011. В тази връзка Крум Дончев, който е печелил надпреварата два пъти (2008 и 2010 г.), допълни:

„Наясно сме, че преди последния кръг в Твърдица крайното класиране в шампионата е предрешено. В моторспорта обаче са важни както състезателните резултати, така и уважението към усилията на другите. Ние дължим уважение на организаторите на надпреварата, които толкова са се постарали тя да просъществува и да се проведе. Същевременно почитателите на GLOBUL Rally Team няма да пропуснат ралито. Ние трябва да сме тук и да участваме заради тях и заради всички, които подпомагат и обичат автомобилния спорт.”