Крум Дончев и навигаторът му Петър Йорданов официално прекратяват участието си в Европейския рали шампионат за 2009 г. и няма да се състезават в оставащите кръгове от календара.

Амбициите на българите, които този сезон имаха реален шанс да спечелят титлата, са възпрепятствани поради липсата на средства. Решението за оттегляне от европейския шампионат екипът взе с огромно съжаление. Причината е, че докато участваха редовно в надпреварите от ERC (European Rally Championship), Дончев и Йорданов бяха сред лидерите в класирането. Двамата караха в първите пет кръга и демонстрираха постоянство и завидна форма, финиширайки успешно във всеки един от тях. Равносметката след проведените състезания е: победа в рали Хърватска 2009, две втори места – в Турция и България, пета позиция в Белгия и шесто място в Италия. Благодарение на постигнатите резултати в средата на сезона Дончев оглави класирането на европейския шампионат. Според предварителната програма той трябваше да участва в предстоящото рали Барум в Чехия (21-23 август), а впоследствие и в състезанията в Гърция, Франция и Швейцария. Разполагайки с напълно конкурентоспособен автомобил Пежо 207 S2000 и предвид челната си позиция в класирането, пилотът имаше реалната възможност да се пребори за титлата този сезон. За съжаление, поради липса на средства, българинът няма да продължи битката срещу основните си съперници.

Независимо от така стеклите се обстоятелства, целият екип искрено благодари на всички свои партньори, без чиято подкрепа участието в Европейския рали шампионат 2009 би било немислимо. В същото време се надява ползотворното им сътрудничество през следващата 2010 г. да продължи.

В тази връзка Крум Дончев заяви: "Стартирахме сезон ’09 силно подготвени и мотивирани да се борим за спечелването на Европейския рали шампионат. Знаехме за съществуващите финансови затруднения, но вярвахме, че след постигането на добри резултати в началото, ще успеем да намерим необходимите средства за продължаване на програмата. За съжаление икономическата криза даде отражение върху постигането на нашата главна цел. Въпреки всичко се надяваме шансът за спечелване на европейската титла да се появи още през 2010 г. Уверени сме, че хората, които досега ни подкрепяха, ще имат желанието, мотивацията и възможността да го сторят и през новия сезон, за което искрено им благодаря".