Екипажът на Глобул Рали Тийм - Крум Дончев с навигатор Петър Йорданов спечели 47-ото издание на рали „Сърбия“, което се проведе този уикенд в покрайнините на Ужице. Състезанието бе кръг от Европейския рали трофей, и част от Сръбския рали шампионат.

Надпреварата край сръбския град стартира вчера сутрин с шест етапа, които бяха трудно преодолени от екипажите, поради метеорологични условия. Дончев и Йорданов поддържаха добро темпо във всички скоростни отсечки, но в четвъртия етап заваля силен дъжд и в този момент чистачките на състезателния Форд Фиеста Р5 отказваха.

В резултат на това навигаторската задача бе от най-важно значение, тъй като Петър Йорданов се наложи през 30 секунди да натиска бутона за чисачките. Въпреки това екипажът нямаше технически проблеми и грабна максимума бонус точки за ДЕН 1.

Днес състезанието продължи със същите етапи, но в обратна посока. Крум Дончев и Петър Йорданов имаха комфортна преднина от предходния ден и заложиха на сигурно. Всичко премина нормално за отбора, нямаше технически проблеми. В крайна сметка Глобул Рали Тийм взе 7 точки от днешния ден на бонус точките, и е на втора позиция в генералното класиране на Европейския рали трофей.

„Получи се страхотно състезание този уикенд. Автомобилът ни Форд Фиеста Р5 се представи чудесно по етапите на рали „Сърбия“ 2014 г. Щастливи сме, че спечелихме и взехме максимума точки от тук. Всичко бе нормално, очакваме следващия старт в Хърватска.“ , коментира Крум Дончев, който е печелил пет пъти надпреварата в Сърбия.