Участието на българския екипаж Димитър Илиев и Пламен Кралев в третия кръг на сериите FIA GT3 е под въпрос. Пилотът на Кесъл Рейсинг катастрофира тежко със своето Ferrari F430 GT3 на пистата Ошершлебен в Германия по време на първата тренировка.

Кралев е добре и няма тежки наранявания. Инцидентът е станал на най-бързия завой от пистата. Засегната е цялата предна част от автомобила, но механиците на отбора ще направят всичко възможно да оправят колата за квалификацията, която ще се състои утре от 11:30 часа. Първото състезание е от 16:00 часа, а второто в неделя от 12:00 часа.

„Механиците ни обещаха да оправят колата, но опитът ми от автомобилните състезания ме кара да смятам, че възможността да се справят е около 1%. Ако направят колата, стартираме. Цялата предна част е размазана. Радвам се, че Пламен е добре. Има само леко подут крак, но не е счупен. Това е най-тежкият му удар в кариерата”, коментира Димитър Илиев след инцидента.

Следващият кръг на шампионата FIA GT3 е на пистата Бърно на 14 септември. Преди това обаче Пламен Кралев ще стартира във Ferrari Challenge на пистата Мизано още следващия уикенд.