Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) спечели състезанието в серия “Макси”, което се проведе вчера на “Писта Стара Загора”.

Градът на липите бе домакин на четвъртия кръг от националния шампионат. С победата си Маршавелов запазва шансовете си за титлата и тази година. Това е втори успех за пловдивчанина през този сезон.

Още преди началото на уикенда, шесткратният шампион на страната заяви, че целта му в този старт е само победата. Той стартира уикенда с полпозишън в съботните квалификации въпреки, че имаше проблеми в първата от тях. В неделя, Маршавелов потегли от първа позиция и от началото до края води колоната без да изпуска лидерството. На второ място финишира Пламен Камбуров, а трети остана Румен Киров.

“Искам да благодаря на страхотната публика тук. Също така искам да благодаря и на екипа ми, който работи непрекъснато от 12 часа вчера, за да подготви автомобила, след като имах проблеми с него и трябваше да бъдат сменени някои части”, сподели Маршавелов след финала на състезанието.

Отборът на “КА-2 Рейсинг Тийм” записа още една победа при отборите, с което запазва лидерската позиция в шампионата.