Пламен Камбуров спечели първата позиция на старта за писта „Стара Загора”, четвърти кръг от националния шампионат на затворен маршрут за 2018 г. Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм бе най-бърз и в двете квалификационни сесии, проведени на писта „Дракон”. Надпреварата е на трасето до Калояново, тъй като в Стара Загора се провеждат мащабни строителни и ремонтни дейности.
 
 Най-доброто време на Камбуров, който кара Mitsubishi Evo IX, бе 1:00.941 мин. Той сподели, че тренировките не са преминали съвсем безпрепятствено за него.

„Постигнах първо време, но от Кюстендил са останали някои неща и имахме малко проблеми със скоростната кутия и съединителя. Тази вечер ще поправим всичко. Времето ми можеше да е дори още по-добро, ако нямахме малкия проблем. Хубавото е, че утре ще стартирам от първа позиция”, коментира шампионът за 2015 и 2016 г. на затворен маршрут.

Камбуров участва в планинско Осогово в края на август.

От този уикенд автомобилът на пилота на Автотранс Рейсинг Тийм е с ново оцветяване. Интер Спийд присъстваше на колата и досега, но цветовата схема е доразвита и обогатена. Mitsubishi-то ще остане в този вид до края на настоящия сезон.